Portfolio

Ga terug

Warande

“Professionaliseren van de centrale planning en vergroten eigen regie”

Het planbureau van Warande draagt zorg voor de dienstroosterplanning van 14 afdelingen op 3 van de 5 locaties in Zeist en omgeving. De medewerkers maken de roosters voor de teamleiders van de 14 afdelingen. Warande kent hiermee een centrale roosterplanning, waarmee de teammanagers worden ontlast en bovendien ook op de onder- en overbezetting kan worden gestuurd. Zowel vanuit management als vanuit medewerkers is er onvrede over de centrale planning. Er is enige “verzakelijking” nodig.

 

ModernWorkx is gevraag te adviseren over verbetering van het functioneren van het planbureau. Aan de hand van vier vragen is een analyse opgesteld. 1) Spiegelen: is de wijze van planning en roostering binnen Warande marktconform? 2) Toetsen: hoe is de kwaliteit van de opgeleverde roosters objectief gezien? 3) Doorlichten: hoe zijn de werkprocessen van de afdeling Planbureau, en zijn deze effectief en efficiënt? 4) Evalueren: hoe effectief is de gehele systematiek van plannen en roosteren (visie, beleid, werkwijze, inbedding in planning & control cyclus)?

 

De aanpak is een combinatie geweest van interviews en cijfermatige analyse van roosters en planning- en stuurinformatie.

 

Het project heeft inzicht opgeleverd in de kwaliteit van de roosters, de kwaliteit van het planbureau, de verbeteringen die mogelijk zijn in de werkprocessen van het planbureau en inzicht in de verbeteringen die mogelijk zijn in de gehele planning & roostersystematiek. Naar aanleiding van het onderzoek heeft Warande onder andere zelfroosteren ingevoerd.


Meld u aan voor onze update

Wij sturen maximaal 4 updates per jaar