Over ModernWorkx

Missie

Onze missie is de inzet van personeel slimmer te organiseren. Flexibel, effectief en met eigen regie.

 

Werk is belangrijk

We werken een belangrijk deel van ons leven. Met ons werk maken we mooie producten en diensten. Werk geeft inkomen en zekerheid. Werk bepaalt voor een deel wie we zijn. Het biedt voldoening, trots en zingeving.

 

Organiseer het flexibel, effectief en duurzaam

ModernWorkx is er voor managers die denken dat de inzet van hun mensen slimmer kan. Wij helpen het succes van bedrijven en instellingen in Nederland meetbaar te vergroten. Duurzame inzetbaarheid draagt bij aan het succes van de onderneming. Dat is meer dan volhouden tot je pensioen. Duurzaam werk biedt eigenaarschap, verantwoordelijkheid en ontwikkeling. Duurzaam werk wordt bepaald door de manier waarop het werk is georganiseerd is. Noem het flexibiliteit, noem het gezond, noem het eigen regie op de werkvloer of zelforganisatie. Wij noemen het ‘Sprankelend Organiseren’.

Profiel

ModernWorkx is een klein en wendbaar organisatieadviesbureau. Het bureau bestaat uit Jan de Leede, Ton van Ginkel en Johan de Jager. Gezamelijk zijn zij goed voor meer dan 25 jaar ervaring bij gerenommeerde organisaties, bureaus en universiteit. U krijgt bij ons top kwaliteit in kennis en kunde, zonder dat we een hoog tarief voor overhead hoeven te berekenen.

 

De basis van ons bureau is HR, bedrijfskunde, industrial enginering en organisatiepsychologie. Wij werken evidence based, vanuit onze wetenschappelijke wortels, aan pragmatische oplossingen. Ons werk is pas succesvol, zinvol en duurzaam als het in de praktijk werkt. De basis van wetenschap is meten, dus we meten de effecten van onze projecten.

Wie zijn wij?

Jan de Leede

Jan de Leede - ModernWorkx
T: 06-46012830

E: jandeleede@modernworkx.nl

Linkedin Icon

Jan volgde de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, alwaar hij ook promoveerde op het onderwerp taakgroepen/zelfsturende teams en hun bijdrage aan vernieuwing. Al twintig jaar is Jan de Leede bezig met studie naar alle mogelijke vormen van flexibilisering (teams, multi-inzetbaarheid, werktijden, zelfroosteren), altijd met een goede balans tussen het werkgevers- en werknemersbelang.

Van 2001-2008 is Jan als senior adviseur werkzaam geweest bij TNO Arbeid. In deze periode verrichtte hij onderzoek en advies op het gebied van flexibiliteit, roosters, flexconstructies en werken op afstand.

Nog altijd is Jan de Leede voor één dag per week verbonden aan de Universiteit Twente als docent HRM,  ‘worksystems’ en HR-analytics. De rest van zijn tijd steekt hij in ModernWorkx, want “Flexibilisering en veerkracht blijft immers een boeiend bedrijfskundig vraagstuk met een hoge menselijke impact.”

Ton van Ginkel

Ton van Ginkel - ModernWorkx
T: 06-23076471

E: tonvanginkel@modernworkx.nl

Linkedin Icon

Mijn werkveld is capaciteitsmanagement, slimme roosters, verstandige flexibiliteit, aantrekkelijke werktijden.

Na een korte loopbaan als fysiotherapeut heb ik arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd bij de Rijksuniversiteit van Utrecht. Ik ben afgestudeerd op het thema “Psychologie van Arbeid en Gezondheid”. Na afstuderen ben ik vier jaar mede-eigenaar geweest van een klein zelfstandig onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van factoren in het werk die werkdruk, motivatie en prestatie beïnvloeden.

Daarna ben ik als arbeids- en organisatiedeskundige vier jaar verbonden geweest aan KLM Health Services. Voor KLM, maar ook voor andere 500+ bedrijven heb ik trajecten uitgevoerd met de thema’s werkdruk & verzuimpreventie, werktevredenheid & motivatie.

De volgende overstap is naar Déhora Consultancy Group, een specialistisch consultancybureau op het gebied van personele planning en werktijden. Daar heb ik 9 jaar gewerkt aan strategische en tactische personele planning bij organisaties met bijzondere werktijden (avonden, nachten, weekenden) en fluctuerend werkaanbod.

Sinds januari 2015 werk ik – samen met compagnons – bij ons eigen bedrijf ModernWorkx. De focus van mijn opdrachten is zeggenschap over werktijden en het vormgeven van een plannings- en roosterafspraken waarbij de belangen van werknemer en werkgever in balans zijn. Mijn bijdrage daarin is o.a. implementeren zelfroosteren, capaciteitsmanagement, vormgeven (basis)roosters, opstellen rooster-afspraken en handboeken (al of niet in het kader van een CAO), zelfroosteren & ATW-vraagstukken. Inregelen centrale planningsafdeling, capaciteitsplanning en flexibiliteit. Maar bijvoorbeeld ook strategische beleidsadvisering over contractenmix en externe inhuur in relatie tot werkvraag, bezettingseisen en vaste personeel.

Mijn klanten zijn 500+ bedrijven in de zorg (ziekenhuizen, GGZ en ouderenzorg), politie, brandweer, 24-uurs-industrie, havens, luchtvaart.

De wereld van onregelmatige werktijden blijft boeiend.  Werktijden zijn, naast salaris, voor veel mensen de belangrijkste arbeidsvoorwaarde. Daarom moeten (rooster)technische oplossingen naadloos samengaan met gezondheid en aantrekkelijkheid voor het personeel. Samenwerking en acceptatie van de oplossing krijgt altijd veel aandacht in mijn trajecten.

Johan de Jager

T: 06-11910181

E: johandejager@modernworkx.nl

Opgeleid als werktuigbouwkundig ingenieur heeft Johan zich via zijn eerste werkgever Philips al snel verdiept in de bedrijfskunde. Kostprijscalculaties, capaciteitsplanning, verbeterprojecten, arbeidsstudies, business cases, logistieke aansturing, zelfsturende teams, strategisch management, alles kwam langs.
In 2000 is hij overgestapt naar ASML als Industrial Engineer, een management ondersteunende functie en verbindende factor tussen de verschillende disciplines binnen het bedrijf.

De grootste gedrevenheid van Johan ligt in het bedenken en implementeren van zo eenvoudig mogelijke oplossingen voor complexe organisatie vraagstukken. Bij ASML met zijn hightech producten, zeer dynamische markt en onstuimige groei daaraan geen gebrek.
Met 15 jaar ervaring is Johan in uitgegroeid tot dé arbeidstijden-specialist binnen ASML op het gebied van werkaanbodanalyse, urenbanken, meebewegen met pieken en dalen in het werkaanbod, buitenlandse inzet en roosterbelasting.

De samenwerking in het ontwikkelen van een duurzame inzetbaarheidsmeting voor ploegen heeft geleid tot een mooi vervolg hierop in de vorm van de overstap naar ModernWorkx.

Meld u aan voor onze update

Wij sturen maximaal 4 updates per jaar