Portfolio

Ga terug

Ben & Jerry’s IJsproductie

“Flexibel op- en afschalen in capaciteit met duurzaam inzetbaar personeel”

Ben & Jerry’s maakt al ruim 10 jaar ijs. De vraag naar Ben & Jerry’s ijs kenmerkt zich door groei, langere termijn onzekerheid en veel seizoen fluctuaties. De pieken worden nu vooral opgevangen met overwerk in de 3-ploegendienst. Daarnaast is een (vaste) pool van uitzendkrachten die ook functioneert als instroomkanaal. Door de structuur van een drieploegendienst is overwerk snel belastend. Een drieploegrooster kent een ploeg met vijf ochtenddiensten achtereen, een ploeg met vijf avonddiensten achtereen en een ploeg met vijf nachtdiensten achtereen. Het overwerk valt altijd in het weekend als zesde of zelfs zevende dienst in een week. De zomerpiek in het werk duurt vrij lang (circa 4 maanden) en het overwerk komt steeds meer voor rekening van een kleine groep medewerkers. Dat is geen duurzame situatie.

Aan ModernWorkx is de vraag gesteld: “Welke personele flexibiliteit is passend op de productie van Ben & Jerry’s en hoe kan deze gerealiseerd worden?

 

ModernWorkx heeft na een korte cijfermatige analyse van de flexbehoefte een aantal workshops gehouden. Er is gewerkt met een lange lijst met oplossingen. In samenwerking met medewerkers en staf zijn de meest kansrijke oplossingen gedetailleerd uitgewerkt. Er is gekozen voor combinaties van 3-en 5 ploegendiensten, multi-inzetbaarheid, en uitzendkrachten. Het resultaat is dat de productie flexibel kan op- en afschalen en het personeel duurzaam inzetbaar blijft tegen acceptabele kosten.


Meld u aan voor onze update

Wij sturen maximaal 4 updates per jaar